Wardrobe cleaning is sentimental

EN

A few days ago I had a day-off from work and decided to clean out my wardrobe by getting rid off the old clothes/shoes/accessories and to make room for the new (spring!) stuff. I end with filling up 3 full garbage goodiebags for the salvation army. And some went to my friend’s closet for a 2nd life already!

I don’t know if it’s because I can be too attached to material mixed with me being a slight hoarder as well, but sometimes I can’t let things go easily. For example: this pair of boots that I've bought with my very first pay check when I was 16. Or this shirt that I wore on my entire trip in Hong Kong. So many memories!

So having 3 full bags is something to be proud off. I've learned that it’s just a one moment thing with these materials. You don’t think about it daily right? My previous donations to the salvation army I can’t even remember what I've put in the bags nor do I miss it, which is a good thing.

I’m striving to live on a light minimum life but full of life too. And having a wardrobe that can close completely (before all my cardigans were hanging outside on the door) is rewarding!
My room breaths and so am I.

Have a well deserved weekend everyone!
NL

Een paar dagen geleden had ik een vrije dag van werk en besloot om mijn kledingkast uit te mesten en te ontdoen van de oude kleding/schoenen/accessoires en ruimte maken voor nieuwe dingen. Ik eindigde daarom ook met 3 volle vuilniszakken voor het Leger des Heils. En deels hangen al in de kast van vrienden!

Ik weet niet maar soms kan ik materialen moeilijk loslaten omdat ik soms heel gehecht kan raken en omdat ik tikkeltje een gezond hamsteraar ben. Bijvoorbeeld: deze paar laarzen die ik heb gekocht met mijn eerste salaris toen ik 16 was. Of dit shirt dat ik droeg op mijn hele reis in Hong Kong. Zoveel herinneringen!

Dus met 3 volle zakken is iets om trots op te zijn. Ik heb geleerd dat het gewoon een moment ding is met materialen. Je denkt er toch niet dagelijks over? Mijn vorige donatie aan het Leger des Heils kan ik zowat niets meer herinneren van wat ik in de zakken hebt gevuld en die mis ik totaal ook niet. En dat vind ik een goede zaak toch?

Een licht en minimalistisch, maar vol leven is een streven. En het hebben van een garderobe die ik volledig kan sluiten (voorheen hingen al mijn vesten aan de deuren) is belonend!
Mijn kamer ademt en ik ook.

Fijn weekend allemaal!

The Mad Hatter feel like.

With result of too many hangers!

Comments

 1. Wat goed! Dat moet ik ook maar eens snel gaan doen. Heb al een stapel klaarstaan :p

  ReplyDelete
 2. Ahhh deze foto's zijn zo pijnlijk! Ik hou altijd veel te lang aan dingen vast omdat ik denk 'daar kan ik nog wat mee!'. Kleding wegdoen is nooit leuk, maar dan heb je inderdaad meer ruimte in je kamer :) xx

  ReplyDelete
 3. I purged my closet last summer and it was one of the best things I did. I have a slim closet and more careful with purchases and look over to see if I can do more purging. It's a good process I think!

  ReplyDelete
 4. I feel like I am purging my closet every month but it's definitely worth it!

  ReplyDelete
 5. It is so hard to get rid of clothes! But that's awesome you were able to part with three bags :)

  ReplyDelete
 6. I did the same thing last month with me sister and we got rid of a lot of clothes, too! I would say combined, it was about 4-5 bags!

  uhhsandy.blogpsot.com

  ReplyDelete
 7. Good on you! I definitely need to do this. I am just so overly sentimental!

  ReplyDelete
 8. I need to clean mine too !! Really nice pictures !

  Giveaway, win a pair of Polette glasses !
  http://thecrimeofashion.blogspot.fr

  ReplyDelete
 9. Oh, you got rid of that beautiful brown bag? Too bad, I would have taken it! :-)

  -Kati

  ReplyDelete
 10. It does feel good to get rid of clutter, even if some of it does hold sentimental value. I find that I typically feel more at peace when things are cleaner and organized

  ReplyDelete
 11. So proud of you! It's something that's really hard for me, too. Speaking of cleaning, I have to take a day off to clean out my closet...

  becky ♡ star violet

  ReplyDelete
 12. That's awesome you did that clean up! I've been doing multiple clean ups the last year and I feel much better about my wardrobe now (although there's definitely more I could purge)! It feels great to let go and have more space and just to be more organized in general!

  ReplyDelete
 13. I cleaned out my closet last year, and I emptied out a lot of hangers! I do a wardrobe cleanout at least 2 times a year, once in spring/summer, and one during the fall.

  ReplyDelete
 14. Goed bezig :]
  I have the opposite problem, I bought a lot of stuff on sale (really happy with it) and now my closet it too full! But everything I don't wear is on Ebay or been given away to salvation army or something like that either :p

  ReplyDelete
 15. Good work! I did a wardrobe cleanout at the beginning of last summer but the clothes are still to re-check on a bag, it's so difficult although I know I won't miss them that much and it's a good process so I'm more aware to buy things next time.

  ReplyDelete
 16. You're getting a head start on spring cleaning! Good for you! I like to clean out my closet every few months as well.

  ReplyDelete
 17. Echt goed dat je er een dag voor vrij neemt! Ik doe dat niet (vind het nogal zonde, maar het is een illusie om te denken dat ik mn kast doordeweeks of in het weekend opruim....ben ik bang). Trouwens je had de winactie gewonnen van Rituals! Ik heb je veel berichten gestuurd op Facebook, je hotmail, maar geen reactie, hopelijk nu wel?

  ReplyDelete

Post a Comment

You might also like...

Better Health Event

my zzz's at Mystays Japan

Kat & Schotel cat café